top of page

VPIS / 12. POLETNA ŠOLA


12. POLETNA ŠOLA za pevce in instrumentaliste

21.-26.8., Koper


Dvanajsto leto zapored se bo odvil poletni glasbeni program, ki ga organizira Glasbeno izobraževanje Cirque pod mentorstvom Lee Sirk. Letošnji program bo potekal od ponedeljka, 21.8., do petka, 25.8., med 8h in 16h, z zaključnim koncertom na soboto, 26.8., ki bo odprt za javnost.

Letos je strokovno vodstvo šole izbralo tematiko in motiv programa. In sicer glasba filmov in muzikalov, ki bo v celoti izvedena s strani udeležencev. Wow! To bo zalogaj, ki se ga najbolj veselimo :)


Udeleženci bodo imeli možnost spoznavanja glasbe skozi zgodovino filmov ter muzikalov, s skladanjem in ustvarjanjem namenske glasbe ter igralskim vidikom in interpretacijo.. težavnost in stopnja delavnic bo skladna s starostjo in programom, ki ga udeleženec izvaja. Za izvedbo delavnic in programov se nam letos pridružuje 9 mentorjev iz Slovenije in 1 iz Italije. Imena in njihove predstavitve bomo izdali naknadno na socialnih omrežjih, saj želimo, da je za udeležence presenečenje.PROGRAMI;

1) CIRQUE VARSTVO


V program vabimo otroke, stare med 6 in 8 let, ki se radi srečujejo z umetnostjo. Poleg glasbenih, likovnih in gledaliških dejavnosti imajo neposreden stik s soustvarjanjem zaključnega koncerta.


Izbor tega programa je odlična ideja za vse tiste, ki med letom obiskujejo glasbeno šolo ali ne, radi pojejo, raziskujejo ali pa samo izdelujejo na likovnem področju.V programu so zajete tudi športne aktivnosti med prostim časom ter delo s strokovnimi mentorji ostalih programov, ki jih bodo učili medsebojnega sodelovanja v glasbenem ansamblu.2) CIRQUE INSTRUMENTALISTZa naše mlade glasbenike ponovno razpisujemo strokovni program “instrumentalist”. Namenjen je mladim med 9-12 let ter 13-18 let, ki že obiskujejo glasbeno šolo ali zgolj ljubitelje in popolne začetnike, ki jih bomo spoznali s skupinsko igro v ansamblu/bandu pod strokovnim vodstvom dveh mentorjev.


Poleg individualnih in skupinskih ur so tudi del zaključnega koncertnega odra s solističnimi točkami ali spremljevalnimi.


V času tedenskega programa bodo tudi delali z glasbenim producentom.3) AKTIVNI PEVSKI TEDEN

Aktivna pevska šola je namenjena mladim, ki si želijo obnoviti znanje in ustrezno pevsko pripraviti na pričetek šolskega leta. S pevskimi delavnicami in individualnimi pristopi gostujočih pevskih mentorjev bodo pripravili pevske točke z veliko mero profesionalnosti in dojemanja koncepta priprave pravega koncerta.


Zaradi različnega predhodnega pevskega znanja bodo pevci razvrščeni v manjše skupine ter obiskovali pouk primeren za njihovo stopnjo znanja. Program vsebuje tudi individualno pripravo. Glede na strokovno oceno in željo po nastopanju bo določena točka v zaključnem programu.


4) PRO MASTERCLASS


Udeleženci PRO programa sodelujejo na ločeni lokaciji, z delavnicami zahtevnejšega nivoja petja. Program je odprt za vse pevce nad 16 let, ki si želijo napredka na področju pravilne uporabe glasu in načinov izražanja, interpretiranja glasbenega dela.

Program je razdeljen na dva načina;


Aktivna udeležba nudi možnost obiska skupinskih strokovnih delavnic, zajema individualno delo s tremi različnimi mentorji ter vključuje nastop na zaključnem koncertu.


Pasivna udeležba nudi možnost obiska skupinskih strokovnih delavnic z gostujočimi mentorji. Pri pasivni udeležbi so lahko prisotni tudi mlajši od 16 let.CENIK 12. POLETNE ŠOLE po posameznih programih zajema prehrano, vse program( individualne in skupinske) ter stroške izvedbe zaključnega koncerta.


1) CIRQUE VARSTVO, 8h-16h, 170EUR

2) CIRQUE INSTRUMENTALIST, 8h-16h, 200EUR

3) AKTIVNI PEVSKI TEDEN, 8h-16h, 300EUR

4) PRO MASTERCLASS, urnik naknadno, 350EUR

5) INDIVIDUALNA URA zaprtega tipa (prof. Fischietti), 90EUR


Navodila za plačilo prejmete ob prijavi na spletnem obrazcu, kjer označite izbrani program.


Strokovno vodstvo poletne šole vam je v času razpisa na voljo glede izbora programa, ki je najbolj primeren za udeleženca.


Možna je kombinacija programov, ki se jo izvede v dogovoru z mentorjem, če je le-ta izvedljiva in primerna za udeleženca. Cena za kombinacijo se preračuna naknadno, po dogovoru z mentorji šole.

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page