top of page

LEA SIRK

Svojo glasbeno pot je začela pri petih letih v Glasbeni šoli Koper. Vstopila je v razred profesorja Marjana Kocjančiča in nato nadaljevala v razredu profesorice Alenka Zupan – smer flavta. 

 

Pod njenim mentorstvom je uspešno zaključila nižjo glasbeno šolo in opravila sprejemne izpite na Umetniški gimnaziji v Kopru. Srednjo šolo je zaključila predčasno, z odliko na maturi - iz predmeta flavta.

 

V času šolanja, med leti 2001 in 2007, se je na državnih in mednarodnih tekmovanjih redno uvrščala na najvišja mesta in prejela kar 14 prestižnih nagrad ter priznanj.

Od leta 2007, ko je opravila sprejemne izpite na Konzervatoriju za glasbo v Ženevi v razredu profesorja Jacquesa Zoona, je sodelovala z raznimi orkestri, se udeleževala seminarjev po celi Evropi ter poučevala flavto na privatni šoli pri Ženevi, v francoskem mestu Annecy. 

 

Maja 2009 je po predčasno zaključenem dodiplomskem študiju diplomirala z odliko. Prav tako je, čez dve leti, z odliko zaključila magistrski študij in prejela naziv magistra solista.

 

V času šolanja se je uveljavila tudi na področju petja, ki je še danes njena velika strast. Lein prvi odmevni nastop se je zgodil leta 1998, ko je nastopila na Prince of Venice kot zmagovalka Veselega tobogana v Primorski regiji. Sledili so nastopi na FENS festivalu (2004, 2005), MMS (2007), izboru EMA (2009, 2010) ... Nastopala je tudi v hišnem bandu oddaje Parada in Moja Slovenija.

Lea je bila nagrajena tudi na pevskem področju. Leta 2005 je prejela nagrado za najobetavnejšo mlado pevko na mednarodnem tekmovanju orkestrov s solisti v Kolnu. Leta 2012 pa je prejela nagrado za najboljšo interpretacijo na 50. Slovenski popevki, s pesmijo Čudovit je svet. 

 

Leta 2014 je izdala svoj prvi samostojni album Roža, leta 2019 drugi - z nazivom "2018"  ter v teh letih kot avtorica ustvarila več kot 50 skladb za mlade glasbenike in izvajalce.

Lea Sirk - Always You promo.jpg

V vseh letih je kot spremljevalni vokal nastopala na velikih odrih in snemala za mnoge slovenske izvajalce, tudi na dveh odrih Eurosonga: Nino Pušlar, Jana Plestenjaka, Rudija Bučarja, Heleno Blagne, Alyo, Maraayo, ManuEllo, Tinkaro Kovač, Slavka Ivančiča, Nušo Derenda, Darjo Švajger, Marka Vozlja, Da Phenomena in mnoge druge ..

Od leta 2017, ko je kot tekmovalka nastopila na EMI 2017 in nato v oddaji Znan obraz ima svoj glas, kjer se je njena solistična kariera strmo povzpela navzgor. Z zmago na EMI 2018 je prejela zlato vstopnico za Evrovizijo na Portugalskem, ker se je odlično izkazala tudi v finalu. Z lastnim bandom je nadaljevala v turnejo #HVALANE, ki ji je sledila še zmaga na festivalu MMS 2018. Z odličnim koncertiranjem je nadaljevala tudi s promocijo novega albuma in vseslovensko turnejo #POSVOJE, ki se je zaključila leta 2020 zaradi ukrepov Covid19.

Nadaljuje z izdajo singlov slovenščini in angleščini ter koncerti z lastnim bandom.

bottom of page